2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Yaroslavos Troynich MK


Sveiki visi, taip jau buvo taip jau atsitiko, kad manęs čia (tinklaraštyje tai yra)  ilgai nebuvo. Truputuką keliavau – nulėkiau į ST. Peterburgą, oi gražus miestas – myliu myliu, aplankiau Ermitaže Pazyryk kilimus eilinį kartą.
Vėliau su šeima apsilankėme Stokholme – irgi nerealiai gražus miestas, o svarbiausia, labai draugiška aplinka vaikams, žodžiu, visiems mums labai patiko.
Pagaliau grįžau ir dabar turėčiau ilgaiii savo kaime tupėti, juolab malonu ir gražu – pavasaris, visur ir viskas jau žaliuoja, o laukuose bliauna begalė mažučių ėriukų :) 
Bet šitas įrašas ne apie tai... Taip jau nutiko atsitiko, kad praėjusiais metais susipažinau su veltinių žaisliukų meistre Yaroslava Troynich (darbų galerija čia), kuri be viso savo meistriškumo, dar yra be galo mielas žmogutis, žodžiu – susibičiuliavome ir aš pakviečiau ją į Lietuvą.
Ir ji atvažiuoja!
Ir  kažkaip spontaniškai kilo mintis organizuoti Yaroslavos MK! Juolab aplink atsirado nemažai klausinėjančių ir visaip kitaip reiškiančių susižavėjimą – o kaip tie žaisliukai pagaminti, oi koks ežiuko kailiukas, o kur vyksta Yaroslavos MK ...
O čia dar gerų draugų ir kolegų vėlėjų šeima maloniai pasiūlė savo dirbtuves Kaune Yaroslavos MK.
Juolab aš pati noriu, oi kaip noriu išmokti velti tookius žaisliukus :) nesakau, kad negalėčiau pati išmokti , pažiūrėčiau į Yaroslavos pagamintuosius, pavelčiau kažin kiek laiko na ir kažkas gautųsi.. tik bet o tačiau :) , vėlusi šitiek metų aš nebenoriu dar kažko mokytis "Методом научного тыканья" , nerandu lietuvių kalboje tinkamesnio išsireiškimo apibūdint savo veltinio pradžiamoksliui :)
Juolab man tų  žaisliukų labai labai reikia, galiu pasakyti iš praktikos - visų pirma, vaikai tikrai labai mėgsta su jais žaisti, galima ir spektaklį suvaidinti... Man kaip 2 vaikų mamai tai irgi tinka ir patinka :) Dar man kaip mažų vaikų mamai vis tenka kartu su vaikais važiuoti į vaikiškus gimtadienius ir mamos pareiga yra pasirūpinti dovanomis - šitas reikalas be galo man sudėtingas, aplinkiniuose "didmiesčiuose" specializuotų vaikiškų parduotuvių nėra, o pasirinkimas Maximoje manęs nedžiugina - kinietiškos fintikliuškos, na dar LEGO vienas kitas, bet kiek tų legų pridovanosi.... Velti ežiukai žaisliukai būtų puiki išeitis!

KADA? 2012 Gegužės 19, 20
KUR? Kaunas, Žemaičių 31,  buvusi Radiotechnikos gamykla, vėlėjų Jurgitos Jumi ir Kęsto Migonių dirbtuvėse.
Kiek užtruks? 8 darbo valandos, tai yra nuo ryto iki vakaro.
Užsiėmimas vyks rusų kalba, nesuprantantiems išversime.
Yaroslava vilnas, kailiukus ir net akutes visiems duos... Jums reikia atsiveši tik priemones. Po MK išsinešite gatavus žaisliukus ir svarbiausia teorines žinias galvoje. Grupėje ne daugiau 10 žmonių, taigi skaičius ribotas, registruokit ės, pasakysiu paslaptį, 4 žmonės jau sąraše yra
Smulkiau apie MK galite paskaityti čia rusų kalba, dar šį tą išversiu..
Registracija: inga.samusiene@gmail.com arba 861682685

2 komentarai: