2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

Daugiau negu 3500 pardavėjų uždarys savo parduotuves ETSY'je gegužės 10 d.

Sėkminga pasaulinio lygio rankų darbo gaminių parduotuvė internete?  Manau, kažkada ši mintis daugeliui būtų nuskambėjusi lyg  utopinė idėja.
Dabar mes turime ETSY - milžinišką, žinomą, sėkmingai gyvuojančią ir pelningai dirbančią parduotuvę - daugeliui autorių tai yra vartai į pasaulį, jų kasdienė, plačiai matoma parodų salė, ar net pagrindinis pragyvenimo šaltinis..
Bet ar viskas tikrai labai švaru ir teisinga? Kiekvienas,  kasdien dirbantis su ETSY galėtų išvardint dešimtis fabrikų, apsimetančių švariais, "žaliais", tikrais, kūrybingais amatininkais arba jų mini grupėmis, kažkas tokias melagingas parduotuves skundė, kažkas rašė peticijas, o jos kaip gyvuoja, taip gyvuoja.. ETSY autorių bendruomenė tyliau ar garsiau piktinasi, deja ETSY šito murmesio negirdėjo.  Pastarieji įvykiai negalėjo likti nepastebėti, o kai kurie autoriai nusprendė parai nutilti 
Bure Bure parduotuvė ETSY'je prisijungia prie tylos protesto. Kuo daugiau parduotuvių "nutils" tuo labiau girdima bus mūsų - autorių ir amatininkų problema.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą