2012 m. liepos 8 d., sekmadienis

Reikėjo senai apie tai parašyti - Yaroslavos žaisliukų MK

Reikėjo senai apie tai parašyti, gi Yaroslavos MK buvo jau gegužę, deja vasarą ūkyje darbų labai daug, vienu metu turėjome net 120 avių, kas mums su vyru yra daug, NEBESPĖJAME visko.

Yaroslavos MK eiga:
Susirinkom, susipažinom, išklausėm teoriją, smagiai klegėdamos pradėjome ir pabaigėme velti, viduryje vėlimo dauguma pradėjo žaisti su savo veliamais žaisliukais lyg maži vaikai, pabaigoje norėjosi dar o svarbiausia visai nesinorėjo skirstytis.
Ką aš supratau?
1. Velti tapkes yra viena, o velti kažką kitą ir svarbiausiai velti iškart profesionaliai ir be klaidų galima tik pasimokius pas gerą meistrą. Jei kažkada įsivaizdavau -  na pavelčiau pavelčiau savaitėlę ir sugebėčiau kažkokį panašų žaisliuką padaryti - aš labai klydau, šituo atveju svarbu ir šablono forma, ir jo dydis, ir vilnos storis, suvėlimo lygis, jau nekalbu apie spalvinius perėjimus, žodžiu pabaigoje vėlimo žaisliukas turi būti reikalingo dydžio (kad patogiai užsimautų  tiek ant vaiko, tiek suaugusiojo delno), reikalingo elastingumo tai yra teisingo vilnos storio + suvėlimo(kad gražiai ir įtikinamai judėtų) ir pan....
2. Nepaisant, kad jau veliu 5 metus, sužinojau ne vieną naujieną apie veltinį.
3. Bendravimas , bei kolektyvinis darbas su kolegomis yra idėjas generuojanti jėga.
4. Aš dariau daugiau klaidų už naujokus ir man kilo tokių kvailų klausimų, net gėda.
5. Visos - patyrusios veltiniautojos bei nelabai  po MK išsinešė namo TOBULUS žaislus. Dar kartą įsitikinau, kaip greitai galima  išmokti veltinio pradžiamokslio, svarbu meistras geras būtų. 

Ar eisiu dar į MK?
Jei gerų meistrų gerų MK Lietuvoje bus, žinoma.

Ką daryti, kad Lietuvoje būtų daugiau gerų meistrų MK?
Susivienyti į "Lietuvos veltinio ir milo vėlėjų organizciją", organizuoti renginius, rašyti projektus, dalyvauti. Jei kiti gali, kodėl mes to nedarome? 

P.S. Rugpjūčio pradžioje Yaroslava vėl atvažiuoja į Lietuvą, šį kartą dirbti tiesioginio savo darbo, ji yra kelionių žurnalistė :) svajonių darbas, tiesa? Keliauji, skaniai valgai, daug pamatai... Taigi, gegužę jai labai patiko Lietuvoje, 5 dienas ji sėdėjo pas mus kaime :) , mat mes neturėjome laiko pavežioti Yaroslavos po Lietuvą, ji sodino kartu bulves, dirbo ūkio darbus, mes daaaug papasakojome apie Lietuvą, parodėme jai nuotraukas internete - Nidą, Trakus, Vilnių.. :) jai patiko, sakė - graži šalis bei geriausias jos patirtas agroturizmas, apie tai ji ir nori parašyti. O jei dar kartą susirinks grupė, ji sutinka pravesti MK rugpjūčio 11 d. Kaune. Registruokitės pas mane Inga@burebure.lt














11 komentarų:

  1. Wow!!! Excellent puppets! A little sheep is my favourite.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hello , YES, Vladka! A little sheep is a favourite for all felters :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nors imk, ir sudalyvauk antrą kartą :) Lina

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal si karta pavyktu Vilniuje? Tai uzsirasau:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Lina, tą patį pagalvojau:)))
    Romena, verta nusitrenkti ir į kitą Lietuvos pusę, dėl tokio šaunaus reikalo!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Didelis AČIŪ Ingai už organizavimą! Laukiam dar :)
    Yaroslavos kursai super šaunūs, pati ji puiki meistrė, negailinti žinių.
    Pirmiausiai pažaidėme su jos atsivežtais žaisliukais, tada pavėlėm, tada pažaidėm jau su savais. Kas gali būti geriau? :)
    Sigita

    AtsakytiPanaikinti
  7. Great! I love the sheep :) I don't understand your language but I understand language of your art :D Have a nice day!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Lina, Sigita, Egle :) pas mus užsukite į sodybą verčiau, Yaroslava bus rugpjūčio 4 -12 d. pavakarosime, kursus prisiminsime, pažaisime su žaisliukais :)))))))))))))
    Romena, bus tik Kaune,gi Lietuvos vidurys, visiems panašiai važiuoti, ten didelė ir graži vėlimo studija, labai patogu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skamba kaip gera proga "Lietuvos veltinio ir milo vėlėjų organizcijos" steigiamąjam susirinkimui :) O jei rimtai, tai geras idėjas reik imt ir vykdyti. Čia ir apie organizaciją, ir Yaroslavos kursų prisiminimų vakarą. Mielai atlėkčiau.
      Sigita

      Panaikinti
  9. Taip taip Sigita, Skamba labai gerai :) Yaroslava bus nuo rugpjūčio 4d. iki 12 d. ar gal net 13 d.
    Rugpjūčio 4 d. -5 d. galvojome į Jūros šventę ir LT pajūrį, gal dauguma vėlėjų tuo metu ten prekiaus? galetume kur pajūryje susimytinti, arba po Rugpjūčio 5 d. mano sodyboje. Siūlykite datą :)

    AtsakytiPanaikinti