2010 m. liepos 8 d., ketvirtadienis

Atradimai: Judit Kaszasne Toth ir Akos Kaszas

Kernavė 2010 maloniai nustebino... Ėjau, ėjau, žiūrėjau, žiūrėjau, tas pats (beveik) kaip ir praėjusiais metais... linksmai nuteikė pakeliui išklausytas viduramžių muzikantų „Remdih” pasirodymas, viskas buvo kaip visada gerai iki priėjau Judit Kaszasne Toth ir Akos Kaszas iš Vengrijos jurta. Taaaip, man kaip veltinio mėgėjai, šita jurta lyg desertas! Labai teisingi veltinio technologija atlikti darbai! Judith vyras Akos velia kilimus, o Judit velia visą kitą bei mokina velti.
Nustebau dar labiau, kai Judit paaiškino kiekvieno, net smulkiausio ornamento prasmę, jų darbai lyg rankraščiai, išmarginti senoviniais vengrų simboliais, kai kuriuos itin senus simbolius atpažinau ir aš, baltai juos irgi naudojo.
Judit Kaszasne Toth ir Akos Kaszas pažadėjo kitąmet vėl atvykti į Lietuvą. Laukiu, nesulaukiu...

2 komentarai:

  1. atradau idomia vieta tinklalapy.grazu,jauku,puiku...margarita

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pamaciau si pranesima ir kilo mintis kaip nusivelti antklode, nors tiesa pasakius velti dar nebandziau, tik domiuosi, bet kuo toliau skaitau ir ziuriu video tuo labiau noriu isbandyti velima. Pirksiu lietuvoj auginamu aveliu vilnos ir isbandysiu, nes jau nagai niesti. Labai megztu megsti ir galima butu sias abi sritis suderinti

    AtsakytiPanaikinti