Kasdien turiu gaminti bent jau 2 kartus. Pabosta, prisipažinsiu, oi pabosta.. Ir gamint pabosta, ir maitintis pačios pagamintu maistu, taigi, vis ieškau nauju receptų, ieškau... Kažkada atradau Sonatiną, labai džiaugiausi, gaminau, šeima tik valgė, tik valgė, tiesa, kartais vyras "patraukdavo per dantį" mol, be interneto liktume nevalgę..
Apie bandeles, gi apie bandeles rašau :) gi būna, nutinka tokių dalykų, kai važiuoji į didžiulį suneštinį "balių", reikia kažką pagaminti, kepi bandeles, veži dar šiltas, baliuj daaug žmoniu, ir gal niolika pyragų, vyras dėlioja bandeles ant stalo, jos akimirksniu dingsta, po to matai/girdi kaip moteriškes eina prie vyro ir klausia - matėme, kad jūs tas bandeles ant stalo dėjote, kas jas kepė? gal galima receptą? Oiiii tikrai man taip vakar atsitiko, vos nesprogau iš pasididžiavimo..
Šitos bandelės yra Sonatinos skelbtos ispaniškos pusryčių bandelės , tik va aš truputį susipainiojau recepte - drauge telefonu padiktavo ingredientus ir kokioj temperatūroj kept, bet nepasakė, kad sviesto nereikia į tešlą dėti, reikia juo aptepti tešlą prieš kepant, o aš ką, viską sukroviau duonkepėn, minkiau 2 kartus, mat 20 minučių tokiai riebiai tešlai paversti elastinga neužteko, iškildinau, iškepiau ragelius ir mes juos kuo skaniausiai suvalgėm... Tiesa vėliau bandžiau daryti pagal originalų receptą, bet.. mums maniškis pasirodė skanesnis :)
Juolab įdedu kokio įdaro vidun.. hmmm.. skanu... vidun tinka viskas : juodo/balto šokolado gabaliukai, uogos, vaisiai, cukrus, cinamonas.. Man skaniausia kai bandelė šilta, minkšta minkšta, saldi saldi, o viduje saldžiai rūgščiai gaivu - baltas šokoladas+mėlynės ar serbentai, ar spanguolės. Ir mėtų arbata. Taigi, viską darykite pagal šitą receptą, tik sviestą kdėkitee tešlon, formą darykite kaip ragelių, o į vidų įdėkite pvz. balto šokolado gabaliukų ir serbentų uogų.. ar kažko kito.. Valgyti patariua šiltus. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą