2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Kedai su padais laukui. Bandymas NR.1

Oooo tie padai padai, galvos skausmas :)
Esmė kokia, veltinukai visai gražūs, dauguma gal net norėtų tokius dėvėti kaip batukus, deja iki batukų jiems toli.
Kodėl? (pasvarstymai ir pamurmėjimai iš mano galvos, kuriuos aš murmu ir svarstau jau antrus metus)

  • Nes šiuolaikiniai batai labai technologiškai sudėtingai ir teisingai pagaminti, jie patogūs, laiko formą, jų paviršius lengvai valomas, galų gale fabrikiniams batams ir reikalavimai yra kitokie, juos paprastai ir perkame vienam ar dviems sezonams, nešiojame juos ne kasdien, deriname prie rūbų, progos, o praėjus sezonui ir kartu pasikeitus madai, su mielu noru juos pakeičiame. Tuo tarpu iš rankų darbo veltinukų kažkodėl norima amžinumo, ne kartą teko skaityti pasvarstymus įvairiuose veltinininkių forumuose ir stebėtis - dažnai reikalavimai veltinukams yra daug didesni nei reikalavimais įprastiems parduotuviniams batams.
  • Nes odiniai batai yra tik keliu mm storio, o vienas moteriškas dydis nuo kito skiriasi tik 7 mm, tuo tarpu normalus, dėvimo, gerai suvelto avalynei veltinio storis turi būti ne mažiau kaip 6-7 mm.. Taigi paskaičiuokime, pvz. mano koja yra graži moteriška 41 :) kas yra labai proporcinga mano 180 cm ūgiui, kaip ir daugumos žmonių kojų dydis yra proporcingas jų batų dydžiui. Kas proporcinga, tas yra normalu, kas yra normalu, tas priimtina akiai, reiškia - gražu :) apaunam mano gražią 41 koją  veltinukais, reiškia pridedame 1,4 cm, reiškia mano graži 41 koja virsta nelabai man gražia 43 dydžio koja.. Ką daryti?  Ploninti veltinį.. bet išsidėvės! Reiškia ploninti veltinį, bet didinti suvėlimo lygį! Na taip, šiek tiek galima, bet tada  jie praras savo formą? o kas gi šiais laikais nori "iškleiptų" batų?  Balselis mano galvoje vis šnibžda  - Ugg'sai gi irgi praranda savo formą! Ugg'sai yra Ugg'sai, jie tai sau gali leisti :) Taigi, forma?! Forma, reiškia  vidpadis. Vidpadis reiškia veltinukus sukarpom ir susiuvame kaip įprastus batus, tai reiškia koja prie veltinio nesilies.. tai kam tada tas veltinis, ar tai tikrai geriausia medžiaga mūsų rudeniui ir pavasariui? Net neįsivaizduoju, kaip jį reikėtų išvalyti...  Štai ir vėl akligatvis. Nebent... nededame vidpadžio viduje :), o tam tikras vietas sutvirtiname kažkokiomis (?) medžiagomis, arba apsiuvame iš išorės tvirtesnėmis medžiagomis, tuo pačiu dalį veltinio apsaugant nuo purvo ir drėgmės.
Šitaip mintijau mintijau, galop nusivėliau ir pasisiuvau sau pabandymui batukus, paviršių kaip ir sakiau aptraukiau oda, tuo pačiu apsaugodama dalį veltinio bei sutvirtindama formą, po oda vis tiek pakišau ploną paduką, odą iš išorės papildomai apsaugojau plonu gumos sluoksniu, dabar badysiu juos , jei pasiteisins, tobulinsiu ir į pardavimą!



Štai taip lėtai lėtai, po truputį kasamės į priekį :)
p.s. kodėl tiesiog neužsiuvu fabrikinių padų? nes jie jie gaminami batams, o batai gaminami kitaip nei veltinukai, pritvirtinti vienus prie kitų kad jie idealiai tiktų, mano galva, misija neįmanoma, net tip top atitaikius kurpalį prie pado. 

4 komentarai:

  1. Liuksusiniai!!! Lauksim atsiliepimu, kaip nesiojasi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nugi labai faini :) Jeigu dar ir pasiteisins, bus išvis nauja niša rinkoje. Labai to ir linkiu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. jau man ir dabar aišku kad pasiteisins, nors meistras savo darbo aišku negiria, bet manau kad jei mintys vis grįžta prie problemos, gyvenimas duoda sprendimus pats :)

    AtsakytiPanaikinti