2012 m. liepos 21 d., šeštadienis

Blic - susitikimas dėl veltinio vėlėjų gildijos įsteigimo!

Net nežinau, nuo ko gi čia pradėti kalbą :)
Nuo senų laikų vieno amato atstovai dėl vienokių ar kitokių priežasčių jungdavosi į cechus ir gildijas, nusistatydavo savo amato kriterijus, kažkokias taisykles, kažkas kartu dirbdavo ar bendradarbiavo, daugiau ar mažiau bendravo, savo šventes rengė, dėl teisių kovojo...
Jau ne pirmus metus Lietuva garsėja kaip vėlėjų rojus - čia velia visos kurios netingi :) , vienos daugiau, kitos mažiau, kažkas bendrauja, kažkas nebendrauja, faktas - galėtume bendraut daugiau ir dažniau, faktas - kitos šalys turi veltiniui skirtas šventes ar renginius, faktas - kitų šalių vėlėjos grupelėmis važiuoja į veltinio renginius ar šventes, kartu išleidžia katalogus, organizuoja parodas.
O mes? Nepaisant kelis metus ore sklaidančių kalbų iki šiol veltinio vėlėjos nesusiorganizavo ir nesusijungė...
Visas kurios gali mielai kviečiu rytoj (liepos 22 d.) nuo 13 val. ,   į mūsų sodyba susitikimui pasikalbėjimui apie Lietuvos veltinio ir milo vėlėjų gildijos"  įsteigimą
Su savimi turėti pageidautina:
  1. Gerą nuotaiką
  2. Sulankstomas kėdutes (kas turi)
  3. Paskaitykite asociacijų įstatymą, gali prireikti :) (  Kas su teisiniu išsilavinimu, arba kam įdomu)
  4. Vieną kitą užkandį, o maža kas :)
  5. Vaikai  ne problema
  6. Naminiai gyvūnai ne problema
  7. Nuosavi vyrai ne vėlėjai  taip pat ne problema, jiems surasime darbo sodyboje :)
Atsiprašau, kad taip greitai kviečiu, bet pradėjus internetinėje erdvėje diskutuoti dėl datų, supratome, kad laisvų ir tinkamų visoms datų kaip ir nėra :) Kas negalite dėl vienokių ar kitokių priežasčių atvykti, gal turite kokią draugę, kuri važiuos ir galėtų išreikšti Jūsų nuomonę? Įgaliokite jas :) 
Mūsų sodyba yra Molėtų rajone, Paliesio kaime (Paliesio kaimo navigacijose ir žemėlapiuose net neieškokite, bandykite surasti Montviškį arba Pelenius, mes šalia jų. )
Iš Vilniaus reikėtų važiuoti A14 keliu Vilnius - Utena iki 73 km., pasukti link Kuktiškų, pravažiuoti 10 km, toliau vadovautis pridedamu planu.
Nuo Utenos reikėtų važiuoti link Švenčionių, prie Kuktiškių miestelio pasukti į dešinę, toliau vadovautis pridedamu planu.
Nuo Kauno siūlyčiau važiuoti per Ukmerge, toliau Uteną ir t.p.



11 komentarų:

  1. Laba, labai gaila, bet jau isvykau is Lietuveles. Bet butinai skaitysiu toliau ka nusprendete. Butu faina isteigti oficialia gildija:)
    Gero jums pasisedejimo ir sekmes!!!!!
    Pagarbiai, Wool Shred.

    AtsakytiPanaikinti
  2. na joooo...mmm...skubos tvarka :DDDD gaila , kad is vakaro ir rytoj niekaip negaliu ...na, bet...as visom keturiom -UZ gildija ! Dziaugiuosi, kad yra iniciatyviu,ne vien kalbanciu veleju (cia ir i mano darza akmuva ;) )
    Pagarbiai
    Juperi/Jolanta

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikos, merginos, na atsiprašau, kad taip greitai, tiesiog pradėjome forume diskutuoti dėl datos, tai visiems geros vis tiek niekaip neradome, nusprendžiau, gal geriau greičiau, negu po to, kai atvėsime.
    Gal sakau, būtų galima persiskambinti viena su kita, gal kitos atvažiuos ir už jus nubalsuos, gi yra telefonai, galima pagrindinius už, prieš apsvarstyti. Gaila pas mus internetas blogas, skypu konferencijos nepavyks padaryti..
    Galima po susitikimo, užsireguistravusioms naujienlaiškius, arba jei nutarsime ŪŽ protokolą persiųsti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. butinai UZ ir UZ !!! Inga, mano balsas jau atiduotas tiesiai Tau.

      Panaikinti
    2. Mano balsas irgi UZ visom keturiom. Galit ir mailu siusti-ka reikia patvirtinsiu:)

      Panaikinti
  4. as irgi negalesiu. niekaip o niekaip. net saldu is idomumo. Lina/linada

    AtsakytiPanaikinti
  5. aš irgi už ;))) tikrai apie tai jau senai kalbama ir galvojama, gaila, kad taip toli gyveni ir aišku per vėlai viską pamačiau ;)
    bet esu už ;)
    Velasa - Edita

    AtsakytiPanaikinti
  6. nu jo labai viskas skubiai,...bet aš visai netoli anykščiuose....gal pavyks prikalbinti ir atvažiuoti...labai norėčiau vėl pabūti tavo nuostabiam rojaus kampelį.....:))))) jei vėluosim gal nieko????

    AtsakytiPanaikinti
  7. As tai pat už visom keturiom.Blansyte/Sigita

    AtsakytiPanaikinti
  8. Klausimas: ar imanoma kur nors rasti nors mazyti "reziume" is susitikimo? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveikos, bus reziumė, šiandien nebespėjam

    AtsakytiPanaikinti