2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Masažinės veltinės šlepetės iš škudžių avių vilnos ir Baltijos gintaro

Šios masažinės rankų darbo šlepetės veltos iš natūralios ūkyje Lietuvoje užaugintų škudžių avių vilnos. Vilna kirpta rankiniu būdu, plauta švariu vandeniu, valyta be chemikalų. Iškaršta vietinėje karšykloje, ji nebalinta, nedažyta. Į apavą įveltas natūralus Baltijos jūros gintaras yra specialiai paruoštas patentuotu būdu, išsaugant jo unikalias vertingas savybes.

Kartu škudžių vilna ir gintaras žymiai sustiprina teigiamą poveikį žmogaus organizmui: šiurkšti natūrali škudžių vilna ir Baltijos jūros gintaras masažuoja, gerina kraujotaką, slopina skausmus, malšina uždegimus, kelia nuotaiką. Vilna šildo pėdas, bet neskatina prakaitavimo. Jos poveikis primena akupunktūros ir lengvo masažo vienu metu, o jį sustiprina į padą įvelti smulkūs gintaro gabalėliai ir specialiai tam paruoštas gintaro smėlis.
Šioms šlepetėms naudojamas natūralus Baltijos gintaras – sukcinitas. Toks randamas tik Baltijos jūros baseine, susidaręs maždaug prieš 70 milijonų metų. Gintaro rūgštis ir gintaro aliejus yra ypatingos šio mineralo veikliosios medžiagos. Dėl jų gydomojo poveikio žmogaus organizmui Baltijos gintaras ypač vertintas senųjų civilizacijų. 
Vilna ir Baltijos gintaras yra natūralūs antiseptikai. Vilnoje negali veistis mikroorganizmai ir erkutės, ji pralaidi orui, sugeria net iki 40 proc. drėgmės, bet neleidžia skverbtis nešvarumams. Baltijos gintaras yra pripažintas natūralus antiseptikas dėl gintaro aliejaus jo sudėtyje ir konservantas, o gintaro rūgštis skatina medžiagų apykaitą ir jaunina.


Autorės: Dalia Duškesė, Rasa Žostautienė,  Inga Samušienė
© 2012 Gaminio išvaizda, technologija bei tekstai yra autorių nuosavybė. Gaminti ir platinti be autorių sutikimo draudžiama.

9 komentarai:

  1. Nuostabios šlepetės. Man tik toks klausimas kilo: jos jau seniau nuveltos, tik dar nerodytos, ar čia Pegasai užplūdo po visų nemalonumų? Bet kuriuo atveju labai originali idėja ir labai gražus rezultatas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oho! Ir padukas masazuojasi-fantastika

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha Renata, kojytė kaip ant švelnių mažų akmenėlių, bet jie nebado įkyriai, nes minkštuose vilnos patalėliuose guli.
    Agne, teisingas klausimas. Jos nuveltos maždaug prieš pusantros savaitės, kaip tik po tų nesmagumų su vagimis. o mąstyta kas ir kaip technologiškai buvo ilgai, tai ne mano vienos darbas, mano 1/3 galima sakyti, tiek pat Dalios ir Rasos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Inga, be galo, be galo gražu, vien iš nuotraukų jaučiu, kaip pėdoms gera!

    AtsakytiPanaikinti