2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Amerika pirtyje?

Atnaujinimas 2012-02-26:  paskaitykite paskutiniuosius komentarus... vagių įžulumas yra besaikis, tas pats komentaruose Lryte , komentatorius jau matytas IP: 46.36.67.28. Taip pat Arūno Jaso socialinėje paskyroje. Kaip kažkas pasakė - apvogė ir dar patys mėšliuku padrąbsto... 
Deja deja..
Pastarosios 2 savaitės man visai nelinksmos, po įvairių svarstymų, galiausiai nusprendžiau pastaruosius įvykius paviešinti.
Tikiuosi,   jog ši keista istorija pasklis toliau už BURE BURE  blogo ribų, bus šiokia tokia pamoka ir įspėjimas, todėl pradžiai keletas faktų apie mus: aš esu Inga, kartu su vyru Kęstu ir vaikais  gyvename mažame namelyje vienkiemyje miškingose Molėtų rajono vietovėse Lietuvoje,  jau ne pirmi metai uždirbame sau duoną veldami avalynę iš vilnos. Kaip ir minėjau, namukas mūsų mažulytis, kai į jį atsikraustėme nebuvo net kanalizacijos, šiuo metu veliame vonios kambaryje (bathroom), gyvenamasis kambarys  yra tuo pačiu  ir biuras su keletu kompiuterių, spausdintuvu -  nereikia daug patogumų, kad darytume tai ką labiausiai mėgstame.
O dabar faktai.
Prieš 2 savaites gavau pirmą sveikinimą išplėtus savo verslą i JAV su nuorodas į www.kivikis.comhttp://www.etsy.com/shop/kivikis?ref=ss_profilehttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4bceFClZhs8J:en.dawanda.com/product/26774937-handmade-felted-wool-shoes+dawanda+estas23&cd=2&hl=lt&ct=clnk&gl=lt Vėliau gavau ir daugiau panašių sveikinančių arba įspėjančių laiškų.
Atidariau, apžiūrėjau, nustebau, paskaičiau daugiau, dar labiau nustebau. 
Visų pirma užkliuvo KIVIKISšiurkščiavilnių kedukų panašumas į manuosius, nuo 2010 m. rodomus  „Word of Wool“ parodoje, publikuotus knygoje „Word of Wool“, skirtumas tarp vienų ir kitų tik kokybė ir masinės gamybos padai su KIVIKIS logotipu. Kaip pagaminti besiūlius „kedukus“  iš veltinio sugalvojau dar 2007 m. Konkrečiai šituos nuvėliau LVA Gyvulininkystės instituto užsakymų parodai  „Word of Wool“, esmė buvo pristatyti Lietuvos šiurkčiavilnes avis, jų vilną, bei senuosius amatus.  Man labai norėjosi transformuoti tradicinį veltinio apavą kuo šiuolaikiškiau, o  „kedai“  vienas labiausiai 20 a. atspindinčių aprangos elementų,  jie yra ir  dažna bei nepakeičiama avalynė kiekvieno mūsų spintoje, ir įvairių subkultūrų aprangos dalis, ir dar daug kas... Štai taip atsirado „kedukai“ iš šiurkščiavilnių avių vilnos.
Kiti 3 iš 5 KIVIKIS tituliniame puslapyje pateikiamų gaminių taip pat turi BURE BURE analogus, pakeistos spalvos, detalės, bet...
Dar labiau nustebino http://www.kivikis.com/about-us/   ir http://kivikis.wordpress.com/2011/08/23/in-the-beginning/ aprašyta istorija apie Ingą ir Karlą, veliančius   “working out of their small cottage (without plumbing) in the woods…  Their bedroom became the office with two typewriters on a handmade desk.”
Tokie sutapimai kaip mažas namas miške, bei bathroom ir bedroom sukėlė įvairių minčių audrą – viena jų apie viską labai greitai perimančius kinus, juolab pavasarį buvau sulaukusi pasiūlymų iš Kinijos, derybos  vyko civilizuotai, kalbėjome apie kontraktus, atlygį.  Žiūrėdami į KIVIKIS tinklalapį, galvojau, gal mums nesutikus bendradarbiauti, kinai tiesiog pasiėmė visą tai veltui?  Kodėl nesutikome bendradarbiauti? Pats baisiausias dalykas galintis nutikti mano veltinukams - masinė jų gamyba. Atvirai pasakysiu, man yra baisūs    prekybcentriuose krūvomis suverstos nekokybiškos avalynės kalnai, juolab dalis tos avalynės  niekada nebus nupirkta ir panaudota, bus iškart išmesta ar sunaikinta - žmonių darbas, panaudotos medžiagos taps eilinėmis šiukšlių krūvomis. Tuo tarpu mes gamybą pradedame tik gavę užsakymą, kiekvienas gaminys  dar prieš atsirasdamas jau turi savo savininką, jokių resursų švaistymo, viskas gaminama rankomis, visus modelius sukuriu aš pati, dalis vilnos yra užauginama ir perdirbama  Lietuvoje, taigi stengiamės išnaudoti ir vietinius resursus ir dar begalė visko, bet pirmas kriterijus – kuo labiau “žalias” rankų darbo gaminys, skirtas konkrečiam asmeniui.
Gal iš tiesų JAV atsirado  mūsų broliai ir sesuo dvyniai - Inga ir Karlas nuėję labai panašų kelią,  ir galiausiai organizavę masinę gamybą, gi būna pasaulyje sutapimų?
Pasidomėjus kas yra KIVIKIS.com savininkas, pamatėme lietuvišką pavardę Laimis Sirvydis (Širvydis?) http://whois.serveriai.lt/kivikis.com
Taigi, o sutapimų sutapime! Amerikiečių Ingos ir Karlo rankų darbo gaminiais prekiaujama tinklalapyje, kurio vardą registravo lietuvių kilmės asmuo (čia turint omenį, kiek pasaulyje yra lietuvių)o pats tinklalapis www.kivikis.com yra pagamintas Lietuvoje, o viso "tai" priklauso "Gesali trading LLC"  http://www.gesalitrading.com/  skaitome:
"Gesali trading LLC www.gesalitrading.com is a New York, USA based export/import/manufacturing agency, established in 2010. The main activity of the company is planning, developing, importing, designing, manufacturing and distributing various kinds of products. www.kivikis.com offers a large selection of handmade, felted wool shoes, sneakers, slippers and boots through the operated website."
Naršome toliau, randame juos http://www.made-in-china.com/traderoom/gesalitrading , skaitome:
"Gesali trading LLC is a full-service international import-export trading and consulting company that specializes in matching China based manufacturers and wholesalers with overseas buyers in America and Europe.
We offer our clients and suppliers a wealth of global sourcing-import-export related services and expertise, gained in over 10 years of international trade. Our subsidiary company is a leading American and European wholesaler and offers a large selection of products at the lowest prices."
Naršome, randame http://www.gmdu.net/corp-707337.html  ir http://www.bb2ww.com/business-Gesali-trading-LLC-01189451.html , skaitome:
"Gesali trading LLC (www.gesalitrading.com) LLC is a New Your based export/import agency, established in 2000. The main activity of the company is the wholesale trade with various kinds of baby products. Our subsidiary factory Gesali LLC, settle in USA (www.gesali.com) offers a large selection items through the operated website’s (www.mybabyspot.com & www.mybabytoys.com )"
vaikiški produktai? hmm.. įdomu... mes girdėjome gandus Lietuvoje, kad tinklalapis kivikis.com buvo kuriamas kaip vaikiškų gaminių parduotuvė, tiesa, vėliau  kivikis.com  tapo rankų darbo veltinukų e-parduotuve  kurios pavadinimas, pasak http://kivikis.wordpress.com/2011/08/23/in-the-beginning/ atsirado, cituoju:
"They named the company “kivikis” after the town inFinland, where the idea was found."
Ieškome toliau, randame juos http://uk.alibaba.com/product/124084677-felted-wool-shoes.html čia bent jau prekiaujama veltinukais, tiesa,  kiekiai įspudingi: 
"Minimum Order Quantity:50 Pair/Pairs

Supply Ability: 500 Pair/Pairs per Month"
čia turime Jums pasakyti, kad informacija apie Gesali ir KIVIKIS prekes internete yra dažnai keičiama, jei dings tai, ką cituojame mes, siūlome pažiūrėti goole kopijas, o jei ką, mes turime visą info patvirtinančius printscreanus.
Ieškome toliau http://www.tradeboss.com/default.cgi/action/viewproducts/allproducts/1/searchterm/Felted+wool+shoes/searchtermcondition/3/
deja, jeigu dabar googlinate kartu su manimi, Jūs išvysite tik tokia info: “2,179 Products found that match your criteria” . Informacija tradeboss.com  tinklalapyje  iš pradžių pradėjo chaotiškai keistis, siūlomų prekių kiekiai keitėsi ir galiausiai dingo. Visa tai vyko tuo pačiu metu, kai daWanda.com pradėjo tyrimą dėl KIVIKIS siūlomų prekių kilmės.
Pridedame ekrano kopijas, kad Jūs galėtumėte pamatyti tą patį ką ir mes pamtėme pirmą kartą



Mes atkreipėme  dėmesį į siūlomus kiekius, atsakingą už prekybą asmenį  ir gaminio kilmės vietą. Kažkuriuo metu pavardė pasikeitė į Sasą, o KIVIKIS transformavosi į UAB "Armetą"

"Company Gesali Trading LLC
Address Valanciaus 31 Mazeikiai Lithuania
Phone 370 - 675 - 46050 begin_of_the_skype_highlighting            370 - 675 - 46050      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            370 - 675 - 46050 begin_of_the_skype_highlighting            370 - 675 - 46050      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            370 - 675 - 46050 begin_of_the_skype_highlighting            370 - 675 - 46050      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            370 - 675 - 46050 begin_of_the_skype_highlighting            370 - 675 - 46050      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting 
Homepage www.kivikis.com
Contact Arunas Jasas "
Taigi ir vėl Arūnas, Jasas, Mažeikai, Lietuva...
Vėliau dar gražiau, radome KIVIKIS2 tinkalapį, pridedame kopiją, nes tokio tinklalapio pagoogline Jūs taip pat neberasite,  keisčiausia, kad čia KIVIKIS čia buvo ALU-PLAST  - jūsų gidas langų pasaulyje... 

Bet sugrįžkime prie veltinių, kur jau mes čia į langus nuklydome.. Vėliau radau juos dar daug kur siūlant pirkti  “rankų darbo” veltinio batus šimtais vienetų iškart, man labai įdomi pasirodė rusiška Ingos ir Karlo (-os?) istorija, kur pasak pirmųjų sakinių Karlas yra Karla, t.y. moteris, o paskutinėje pastraipoje ji/jis(?) lyg ir vėl vyras.


Atsakingo už pardavimą asmens Arūno Jaso vardas ir pavardė buvo labai girdėta - kas, iš kur tiksliai pasakyti negalėjau, bet girdėta.. Savaite prieš, žmogus su tokiu pat vardu ir pavarde bandė prisijungti prie mano profilio Facebooke.
 Apžiūrėjusi info Facebook'e supratau, kur man girdėta ši pavardė – vasaros pabaigoje mūsų sodyboje lankėsi to paties asmens žmona su seserimi,  iš pažiūros malonios, padorios moterys - prisistatė esančios didelės veltinio mėgėjos, norėjo mokytis veltinio technologijos tam,  kad nusiveltų sau po porą tapkučių vestuvėms, apie masinę gamybą net neužsiminė, beveik atmintinai mokėjo visus mūsų darytus įrašus BURE BURE tinklaraštyje, žinojo visus mano darbus, atvykusios apžiūrėjo mūsų namus, vėlėme visos kartu  mūsų dirbtuvėlėje vonios kambaryje,  vėliau jos pirko vilną. Tai tikrai ne pirmas kartas kai savo namuose aš mokau  žmones veltinio technologijos – tą gali patvirtinti ne viena veltinio mėgėja. Bet aš mokinu tik technologijos, nei raštu nei žodžiu niekam niekada nedaviau leidimo gaminti mano  gaminius pramoniniu būdu ir juos platinti kaip savo, juolab naudoti mūsų biografijos detalių !
Pridedu ekrano kopijas is Facebooko.
Kaip matote, Arūnas Jasas yra vedęs Ingą Jasienę, tą pačią, kuri mokėsi pas mane. Ir Arūnas Jasas ir Inga labai mėgsta kivikis.com :)
Kivikis gaminius mėgsta ir Ingos Jasienės sesuo Sandra.


Labai prašome neapsirikite, Jasų pavardė yra paplitusi Žemaitijoje, yra ir kitų Arūnų Jasų ir kitų Ingų Jasienių, mes maloniai prašome atskirti grūdus nuo pelų. Nuoširdžiai atsiprašome kitų Arūnu Jasų ir Ingų Jasienių dėl painiavos. Kaip matote mūsų pateikiamose ekrano kopijose  mes uždengėme vaikų nuotraukas, taip pat nesusiėjusių asmenų vardus, pavardes ir nuotraukas. Visuose ekrano kopijų nuotraukose skelbiama info buvo arba yra viešai skelbiama internete.

O ta  KIVIKIS pateikiama  Ingos ir Karlo iš JAV istorija…   Atvirai pasakysiu, esu be galo nustebinta ir nuliūdinta, savijauta labai nemaloni, švelniai tariant, verčiau jau Inga ir Karlas iš JAV iš tiesų egzistuotų, gyventu miškuose, veltų miegamajame.. Jei KIVIKIS istorija netikra - lietuvaičių verslo metodai pribloškia.  Kas ta Kinija ir jos gyventojų agresyvumas versle, kai pasaulyje yra lietuvių, galinčių panaudoti  tavo biografijos dalį, atvažiuoti į svečius į tavo namus, žaisti su tavo vaikais, juokauti, šypsotis ir akylai dairytis, kol juos vaišini savo pačios surinkta čiobrelių arbata.... Juolab, aišku viena - tokių gaminių yra prigaminta daug, klausimas, kur jie gaminti - Lietuvoje? o gal lietuvaičių užsakymu toje pačioje Kinijoje, turint omenį kuom užsiima Gesali.
Buvo visokių minčių nuo pat šios istorijos pradžios, bet kuo toliau gilinamės, tuo situacija aiškesnė - minėti lietuvaičiai mūsų veikloje užmatė tiesiog pinigų šaltinį ir nusprendė pasipelnyti -  tai kaip mes platiname savo gaminius jiems atrodė "marketingo neišmanymas", mūsų gyvenimo būdas jiems yra nesuvokiamas,  ir kaip jie įsivaizduoja, šitai suteikia teisę pelnytis sąvinantis mūsų gaminių išvaizdą, mūsų biografiją...
Jei paskaitysite komentarus po šiuo straipsniu, pamatysite, kaip negražiai "kapojomės " komentarais su personažu "I am I / Aš esu aš". Negražu, labai negražu. Bet mes turėjome labai paprastą tikslą - nustatyti, kas, iš kur rašė, kas kas vis skaitė ir skaitė. Vartotoją nustatėme, patikrinome kiek kartų jis ar jie lankėsi mūsų Etsy parduotuvėje, nuo kada pradėjo lankytis, skaičiukai įspudingi, patikėkite, buvome nuoširdžiai šokiruoti.



O dabar perkelkime "verslininkų" KIVIKIS istoriją į paprasčiausia buitinį lygį, nes tik tokiame "nusivylusių šeimininkių" lygį atitinkančiame formate, kaip jie išsireiškė, mes pagaliau išgirdome KIVIKIO verslo susikūrimą bei perspektyvas išmanančių žmonių balsus, tiesa vos tik pradėjome info viešinti, vėl niekas nieko nebepažįsta.

Už dėmesį ir kantrybę prašom, išvadas darau.
Štai taip, gerbiamieji. Mes su Kęstu jau pradedame Užkalnėti po truputį. Pasirodo, viskas labai paprasta,  verslininkas norėjo sukurti žmonai verslą - nužiūrėjo 2 sužvaigždėjusius nevidonus kaime ir pirmyn, juolab už viską buvo sumokėta!o tie sužvaigždėję nevidonai dar veža ir avis iš Vokietijos, o sako, kad jos nuo Skuodo! O Inga S. - Ponia, daro sunkų nusikaltimą - ištiesu tai ji sunkiai dirba, tai  nesuderinama su su Poniškumu ir Kūryba, nubaust! juolab ji yra lyg parsiduodanti moteris, nesauganti savo kūdikio! tikrai neverta tokio verslo, atimti! Perduoti verslininkui Arūnui, jis supakuos ir padovanos žmonai Ingai! 
Lietuviai Inga su Kęstu skiriasi nuo amerikietiškosios tobulesnės Ingos ir Karlo versijos, pastarieji nėra tokie nusikaltėliai kaip jų lietuviški prototipai,jie dirba mažiau,  turi protingus vadybininkus, apskritai, jie gali daryti ką nori ir niekas jų nenubaus, jie gi iš Amerikos!
Štai tau ir Amerika pirtyje. Tai yra Mažeikiuose...? Ar Telšiuose? 
:)
Beja "Lietuvos ryte" pasirodė originali KIVIKIS reklama
Reklamos autorius JONE turbūt vienas iš protingųjų KIVIKIS marketingistų? 
Peieškome SKYPE estas23?
Ar čia tas pats Estas, kuris bandė pardavinėti KIVIKIS gaminius daWandoje? 
DaWandos garbei turime pasakyti, kad KIVIKIS gaminiais ten nebeprekiaujama, daWanda.com savo kiemą išsišlavė per kelias dienas - jie patikrino informaciją apie KIVIKIS prekes ir uždraudė vartotojui Estas23 prekiauti savo erdvėje.
Youtube radome ir mokomąjį filmuką kaip suvelti šlepetes, taigi Kivikio dėka, jums rebereikia gaišti laiko ir važiuoti pas mus :)  Bėda tik ta, kad tikroji pamokų autorė, tai yra aš - Inga Samušienė niekaip nebuvau informuota, kad mano pamokos bus perfilmuotos ir išviešintos siekiant pareklamuoti Kivikį. 

76 komentarai:

  1. Bet kita vertus visokių žmonių yra ir visokių visada bus ir nereikia sakyti, kad nesąžiningi tik lietuviai, o kitų tautybių , tai jau šventos karvės.Nenoriu , nei ginti tų žmoniu , nei ką, nes jų elgesys nepateisinamas.Bet Tau padėjo labai nemažai gerų ir užjaučiančių žmonių ir tai taip pat lietuvės.Negalima taip visad apibendrintai, nes būtent , tie apibendrinimai žeidžia visai nekaltus lietuvius ir lietuves.Sėkmės kovoje.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui Katinyti už nuomonę..bet aš tikrai esu didelė LT patriote, čia gyvenu, čia dirbu, žinau kaip gera, šilta ir linksma kitur, žinau koks skanus maistas Italijoje ir kiek galečiau uždirbt užu jūrų marių, bet gyvenu čia, nes tikrai mylių savo šalį ir tautiečius.. o įvykių seka yra tokia.. ir savijauta yra tokia.. ir yra tas šleikštus jausmas, kad nebegalėsi pasitikėti savais žmonėmis, jei būtų padare svetimi, gal būtų lengviau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas Inga,
    Tavo bloga skaitau gal kokius metus. Ir zaviuosi Tavo darbais. Tavoji istorija, kuria dabar perskaiciau, tiesiog neitiketina.
    Linkiu Tau stiprybes ir geleziniu nervu isnarpliojant visas sitas nesamones. Linkiu LAIMETI sitoje nelygioje kovoje.
    Styna

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gaila dėl tokios nemalonios situacijos. Ir dėl tavęs, tavo šeimos, ir dėl tų, kurie iš tiesų norėtų pasimokyti, tiesiog nusivelti šlepetes ar rožę... Juk koks smagus galėtų būti mergvakaris, kuriame visos pasigamintų šokių baatelius pavargusioms kojoms, kurios dar nori šokti, bet nebenori aukštakulnių.
    Linkiu ir vėl patikėti žmonėmis, jų gerumu ir sąžiningumu. Juk tokių - nesugebančių sukurti, o tik nesąžiningai kopijuoti ir naudotis - tik vienetai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ingut, džiaugiuosi, kad paviešinai šitą apsurdą. Gal viešumas padės laimėti šioje akiplėšiškoje vagystėje, labai liūdžiu, kad tau tenka šiame mėšle kapstytis:(
    Ir tikrai gaila, kad tas šaukštas deguto apkartino medaus statinę, turėtum kurti, o ne detektyvus narplioti... Tikiuosi viskas greitai baigsis, laikykis, aš su tavim!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sakaitau tavo dienorsti jau seniai. Ir nerealiai zaviuosi, kad esate, kad esate tokie ir kad kuriat tikra grozi, apciuopiama ir silta, kupina ranku silumos :)
    Baisiai nesmagu, kad yra tokia situaciaja. Esu dirbusi su zmonem, kurie kuria autorinius darbus. Ir zinau ta keista lietuvaiciu supratima apie tai, kas yra autorinis darbas: jeigu numezgi toki pat megztini, kaip zurnale, tik kitos spalvos siulais ir sakai, kad tai yra tavo autorinis darbas, ne, net nesakai, o drasiai dristi teigti, kad tu sugalvojai, tai visai nereiskia, kad taip yra is tikruju. Isvis tas neapsakomas noras kopijuot ir vogt svetimas idejas bei nepripazint, kad tai darai, yra pasibaisetinas dalykas. Kazkodel uzsienyje moterys drasiai parodo, is ko ismoko ir is kokio saito ar zmogaus paemem info, bet musiskes gedijasi pripazinti, kad pacios gi NESUGEBA kurti, tik kopijuoti. NE, nesakau, kad totaliai visos kopijuotojos. Lietuvoje yra laaabai stipriu meniniku, su nerealiom idejom, su fantastiskais gaminiais, kaip tavo. Tikiuosi ir viliuosi, kad kada nors lietuvaites supras ir gerbs kitu autoriste. Ir jums labai labai linkiu stiprybes ir kantrybes. Bukite auksciau uz tuos, kurie taip zeidzia. Ir bukite stipresni. Ir kurkite. Tie, kurie vertina ranku darba ir jusu ideta siluma bei triusa, visada palaikys jus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Inga, dar viena mintis tau leidus. O jus nebandet uzpatentuot savo velimo buda?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Inga, atradau neseniai Jusu bloga ir veliamus darbus. Jie nuostabus ir labai mieli.
    O Jus zinote, kad galite paduoti i teisma uz tokius dalykus? Gal ir nelaimesite milijoniniu sumu, bet nubausti tokius kopijuotojus tikrai galima (busgera pamoka jiems). Juk uztenka tik surinkti visus irodymus ir pateikti skunda. Sekmes Jums!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Manau, kad jei kopijuoji darydamas tik sau, tai nieko blogo. Bet kai is kopijavimo daromas verslas, arba nukopijavus, darbas pristatomas kaip savos kurybos, tada jau tikrai pazeidziamos autorines teises.
    Zmones, kuriantys unikalius darbus, tikrai turi kazkaip apsidrausti. Ypatingai siais laikais, kai informacija gali nukeliauti per visa pasauli.
    Gal parduodant preke verta prideti koki informacini lapeli apie prekes unikaluma ir tuo paciu apie kopijavima, autoriaus teisiu pazeidima.
    Labai gaila del jusu istorijos...
    Ar jus ruosiates ka nors daryti del to, aiskintis teisiskai?

    AtsakytiPanaikinti
  10. O,kaip liūdna tai skaityti... Tikrai žaviuosi Jūsų darbais, Jūsų kurtos tapkytės buvo mano mėgstamiausios (sunešiojau juos negyvai )))
    Noriu palinkėti stiprybės ir sėkmės sprendžiant šį nemalonų dalyką...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Skaitau straipsnį ir darosi liūdna. Nejau žmonės tokie baisūs ir sugeba verslą daryti lipdami kitiems per galvas

    AtsakytiPanaikinti
  12. Stiprybės ir nenuleiskit rankų, teisybė jūsų pusėje. Kalbėkit ir kalbėkit garsiai, o jei tai nepadės, visuomet galima kreiptis į teismą.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Liudna istorija...bet niekada ranku darbas ir masine pekyba kokybe bus galima sulyginti...manau savaime atsisijos ir gaila, kad kazkam pinigai yra svarbiau uz visas morales normas. Bet gyvenimas pats pastato viska i savo vietas :) Inga siunciu daug stiprybes ir tikiuosi imsies tolimesniu ir teisisku veiksmu!!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Saunuole , Inga , kad paviesinai ju pavardes. Lietuva maza , cia visi gimines, draugai, pazystami. Turetu jiems buti labai geda (tikiuosi) .
    Arunas Jasas baige Mazeikiu vidurine ir mokesi Klaipedoje .Tai nejaugi ten igijo tokio verslo pagrindus?
    Pavarciau tavo bloka , jauni zmones , zinantys ka veikia siame gyvenime , grazus vaikuciai ir nuostabios avytes su eriukais .Stai kur rojus zemeje, susikuriamas savo sunkiu darbu.
    Sekmes ir stiprybes tau.

    AtsakytiPanaikinti
  15. labai liūdna. gal ne liūdna, o šlykštu dėl tokio elgesio.
    stiprybės kovojant

    AtsakytiPanaikinti
  16. Inga, vakar su didziuliu malonumu Valstieciu laikrastyje skaiciau apie Jus, pagalvojau, kad gyvenate didziulej harmonijoj su savim, gamta ir viskuo aplink :)
    Apmaudu buti sitaip izuliai apvogtiems, bet niekaip netikiu, kad ant vogtu pamatu galima sukurti sekminga versla. Todel stiprybes, optimizmo, nenuleiskit ranku ir nepraraskit tikejimo!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Nesu tokia labai zinove, bet jei reiktu rinktis, tai tiktai jusiskius batukus aveciau, nes daug grazesni man jie ir visai kitaip arodo. Kopijoms toli iki jusu. Saunuoliai Jus!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dėkui merginos, taip taip, Alina viskas taip, tiesiog mastas pritrenkė..

    AtsakytiPanaikinti
  19. tiesiog negaliu tiketi!!!!!ant galo manau, kad nelabai gerai pasiseks tai kompanijai nes nedaro tous viltinius dalykus su meile...
    jeigu jusm gerai sekasi su etsy, ir tikrai nuostabai grazus jusu dalykai, tai uzmirsk. visdtiek pikta!!!
    Prisimenu preis daug metu Jean paul Gautier, zinodamas kad visi ji kopijojo, tai per fashion shows isdalindavo piesinius savo rubu, kad but lengviau kopijoti, zinodamas, kad tie kurie tikrai ismano vistiek jo tikrus rubus pirktu o ne kopijas. Is tikruju didelis komplimentas kad kas nors sugalvoje jus kopijoti.......
    linkiu daug sekmes.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Indre, sutinku. Kopijuoja tik didelius menininkus. Aišku, pikta ir skaudu, bet kartu ir didelis komplimentas- žmonės rizikuoja savo reputacija ir tepasi rankas vogdami, o renkasi tave, nes tu darai kažką išskirtinio, labai gražaus ir verto rizikos.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Žinoma, kopijuoja tik tuos, kurie to verti, t.y. kurių darbai yra nuostabūs. Šiuo atveju galima tik tuo ir pasiguosti ... Deja, nedaug kas žino , kas yra autorystė ir autorinės teisės. Copy - Paste - tai baisus virusas, plintantis visur. Toks jausmas , kad Lietuvoje tai matau praktiškai "ant kiekvieno kampo". Tikiu, kad pasaulyje egzistuoja pusiausvyra, kad ir kaip dabar Jums, Inga ir Kęstuti, būtų sunku. Tiems žmonėms bus "atlyginta".
    Sėkmės kūryboje! Joks Copy - Paste negali iš Jūsų jos atimti!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Gyvenu JAV treti metai, esu menininkų prodiusere, kaip save vadinu, prekiauju Lietuvos menininkų darbais, esu surengusi paroda, madu šou, dalyvauju vakareliuose, mugėse..žodžiu, galiu jau daug papasakot ko reikia ir kas paklausu Amerikoje. Daugiausia sukuosi lietuvaičių rinkoje, nes tik jie supranta, kas yra kokybe ir vienetinis autorinis darbas..Ko reikia tipiniam Amerikonui, nesinori įžeidinėt..bet reikia pigiai ir kokybė jiems nesvarbi. Labai dažnai mėgstu eiti su šuniuku pasivaikščioti,gyvenu netoli mokyklos ir matau gryžtančius jaunuolius, stebiu jų avalynes.. visos nusikleišusios, dažniausiai tapkes ir einant velka koja,kad net visa gatve skamba. Va tai yra rinka..todel tos motereles supratusios rinkos desnius, nukopijavo ir pasinaudojo Jūsų vardu. Darbai Inga Jūsų yra nuostabus ir jie tikrai suras klientus kurie vertins ir sugrįš vėl ir vėl... Pati nešiuoju tokias tapkes ir esu devintam danguje:) Sekmės kūryboje

    AtsakytiPanaikinti
  23. Dėkui merginos dar kartą.. hmm.. taip Rasa taip, sunku.. aš pati sau dabar primenu tą liūdnąjį asiliuką iš Mikės Pukuotuko filmuko, pamenat, kuris į viską žiūredavo pesimistiškai, sakydavo - taip ir turėjo būti, nieko kito ir negalėjai tikėtis.
    Bjaurus jausmas, kai nebegali pasitikėti žmonėmis, šiandien kalbėjau su viena moterimi, rodžiau jai vilnas - man gi tai patinka daryti! o pati save mintyse stabdžiau - nes.. o ką gali žinoti?
    ir net nieko nebesinori daryti - nes o kam? kad vieną dieną kažkas įžiūrėtų mūsų gyvenime verslo perspektyvas, dar vieną šansą "užkalt" pinigus?
    Diana, manau, tamstos patirtis ir nuomonė praverstų. Apskritai, ar štai tokie dalykai paplitę? aš suprantu, kad fabrikeliai copy/paste'ina dideliais kiekiais autorinius darbus, bet ar dažnai sąvinasi biografijas?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Įsivaizduoju, kaip abydna... Skaitai, ir tai taip pažįstama....
    Nepasiduokit, mielieji, esat unikalūs, kas protingas, tai įvertins ir ne kartą pas jus sugrįš. Linkiu kuo greičiau nuryti tą karčią piliulę ir toliau kurti rojų bei džiuginti juo kitus. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  25. viešumas padeda tiesai, jei tas nepadės, reiktų pasitarti su vietos advokatais. Gyvenu JAV ir jau kalbėjausi su jais ta tema. Sakė, kad visi įrodymai kaip ant delno. Padėsiu kiek galėsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Neturiu patirties, nes nesiruošiu nei kopijuoti nei plagijuoti.."melo kojos trumpos". Kaip rašo Arūnas, tikrai reiketu pasidometi pas advokatus, svarbiausia turėt tvirtus ir konkrečius įrodymus. Jeigu tai būtų ivykę JAV ir Jūsų verslas būtų užpatentuotas, tai manau vardo ir įdėjų nuplagijavimas nemažas kriminalas ir pinigėliai čia tai jau tikrai dideli. Kaip tai vyksta už sienos ribų neturiu nei žalio supratimo...Linkiu Jums nenuleisti rankų, bet ir blogio per daug neisileisti, dabar toks pasaulis, kai nieko nebėra švento, o jau tokiame kūrybinių įdėjų pasisavinime tai tuo labiau. Sekmės darbuose ir kūryboje!

    AtsakytiPanaikinti
  27. vajei.. Inga. uzjauciu. labai pazistama situacija ir jausmas.. :((( stiprybes, kantrybes ir teguodzia tai, kad vertinantys tavo idejas, jusu seimos idejas, darba, siluma ir originaluma, vistiek sugris pas tave :) nenuleisk ranku - jus easte reikalingi. o tiems plagijuotojams, ka ten, - vagims tikrai atsirugs visa tai.. anksciau ar veliau..
    sekmes :)

    Jurate

    AtsakytiPanaikinti
  28. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Jeigu žmogus viešai reiškia savo nuomonę, nereiškia, kad jis susijęs su tais pačiais didmenininkais, kodėl turi dabar visi Jums pritarti ir Jūsų gailėtis? Paranoja, jau darosi :D .
    Jūs, kaip kūrėja, tai gera, bet, kaip verslininkė, įstatymų, rinkos, ekonomikos sąlygose apskritai esat silpna, ko nepasakysi apie tuos didmenininkus iš Telšių ar New York, ar iš kur jie ten. Todėl ir turit, tai ką dabar turit ir dar turėsit ir ne viena, ir ne du, ir ne tris.

    Užzovadavo Jus didmeninkai tikrąją šio žodžio prasme. Zovaduos, dar ilgai ir nepadės jokie čia advokatai, teisininkai. Apeiti, nukopijuoti, padaryti tokiems, kaip jie yra tiesiog paprasta.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Įkelkit visą SM print screen bus dar nerealiau :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  31. Kokia garbė, pasirodė ir patys kivikiai? Inga ar I, o kam mums kelti visą SMo print screana? mes įkėlėme tai, kas gali pasikeisti, su KIVIKIU jau taip yra, būtinai reikia pasidaryt Print Screena, nes po kiek laiko info būna pateikta kitaip, Jasas tampa Sasa, gamybos ir prekiavimo vieta is LT persikelia į NY, 200 vnt staiga pavirsta į 20vnt. Todėl viską uždokumentavome, galite info nebekeisti :)
    Jūs kaip matau ir toliau labai atidžiai skaitote mūsų tinklaraštį. Taip ėriukai zovaduoja, malonūs padarėliai, gražu, ar ne? Malonaus skaitymo ir žiūrėjimo, bet tikiuosi, daugiau nebepavogsite, o ką jau pridirbote kažkaip mandagiai sutvarkysite. Nuoširdžiai tikiuosi.
    Kitaip konfliktas iš buitinio lygio tikrai peraugs į rimtesnį. Mes gerai žinome, kad mes patys nieko nežinome apie teisinę šito reikalo dalį :)todėl nediskutuosime čia diletantiškai, tam yra profesionalai. Malonaus savaitgalio.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Inga, perskaitėme su vyru tavo istoriją, supratome, ką reiškia agresyvus verslas - dar tokio akivaizdaus neteko niekur matyti...
    Kūrybiškumo iš tavęs vis tiek niekas nepavogs, o plagijuotojai, kaip tarakonai- tik trupinius nuo stalo grauš... stiprybės .

    AtsakytiPanaikinti
  33. Pasakysiu tiesiai - aš A-PA-KUS. Nu, kad vagia idėjas ir akis drąsko, ne naujiena. Pati patyriau... Bet, kad šitaip... su žmogaus biografija ir gražia istorija... ir po to dar patys pavogtą istroriją mėšliuku padrabsto...
    O dar sako, kad lietuviai neversli tauta :DDDDD .
    hmmm... maž eit pasidairyt, kieno memuarus pasisavint... su premija... Nobelio :DDD

    Inga, pagarba už netylėjimą, sėkmės ieškant tiesos ir ginant savo teises.
    Ir dar milijono naujų gerų nenukopijuojamų idėjų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Jums tikrai garbės neteikia apsilankydami kivikis, nei SM, nei čia, Jūs ir taip puikiai, pagerbė nukopijuodami. Ir dar garbės užsimanėt???
    Cha, o dar apie moralę aiškinama, o pati neturėdama pagrindžiančių įrodymų įrodinėjat, kad tai kivikis pas Jus lankosi :D :D :D.
    Nu, bet ką čia Jums gi reikia intrigų, nemigos, ašarų, tai ir turėkit.
    Darykit print sreen'us niekas nedraudžia, beje tik ne visi sudėti. Paskubėkit, o tai ištrins, is Senjoros, pavirs pensininkė, dama, karalienė.

    AtsakytiPanaikinti
  35. Žinote, kas mane stebina dažniausiai komentaruose, nesvarbu kokia tema jie būtų? Pyktis, žmonių pyktis ir noras kitą išvadinti ir apdergti. Niekada to nesuprasiu. Paprastai stengiuosi komentarų neskaityti (visokuose delfiuose), bet čia, suprasdama Ingą ir Kęstutį, iš solidarumo kuriantiems žmonėms, seku visus pokalbius ir labai gaila, kad ir čia atsiranda tie, kurie dar pasidrabsto "ant viršaus" ir nepatyli....
    Sėkmės kūryboje, Inga, plagiatorių visada yra ir bus, bet nepaisant to, dar yra ir profesionalumo klausimas, ko joks mėgžiotojas nepasieks.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip Rasa, šiaip bjaurus reikalas, bet reikia eiti iki galo, nes na.. na negalima šitaip elgtis. Ir laiko buvo duota, kad susitvarkytų ir galimybių.
      Šiaip aš komentarų irgi privengiu,bet po šitų, atvirai pasakysime - palengvėjo, nes pasidarė juokinga, išsikikenome sau smagiai skaitydami apie mūsų nuodėmingą gyvenimą, o Kęstas ta proga net smulkų nuodėmių išpažinimą pasirašė, galėsime kada įdėt į tinklaraštį pasismaginimui :)

      Panaikinti
  36. Beja Jūs pamatytumėte statybų, logistikos, medienos ir kitus stambius verslus, kur sukasi ne vienas milijonas, kur įmonių bylos sprendžiamos LAT, va čia yra teisminis procesas ir problemos.
    O čia, tik buitinės reikšmės įvykis, kuris neturi jokio teisinio pagrindimo, argumentavimo, loginės teisinės minties tąsos, nepateikti, patikrinti ir įvertinti reikšmingi įrodantys duomenys, jų pagrįstumas ir tikrumas, pagal kuriuos būtų pasiektas konkretus tikslas, įrodantis nusikalstamą veiką. Aš, kaip teisės mokslus baigusi (-ęs), čia nieko reikšmingo nematau, nes nėra tinkamo teisėtumo ir pagrįstumo.

    AtsakytiPanaikinti
  37. :)))))) teisės mokslus baigęs asmuo turėtų žinoti, kad prieš istatymą - visi lygūs, taigi ar medienos verslas "kur sukasi ne vienas milijonas" ar smulkusis verslas. Vagystė yra vagystė.
    Kepurė dega? :)

    AtsakytiPanaikinti
  38. "nepateikti, patikrinti ir įvertinti reikšmingi įrodantys duomenys, jų pagrįstumas ir tikrumas, pagal kuriuos būtų pasiektas konkretus tikslas, įrodantis nusikalstamą veiką"
    Tai aišku, kad tau nepateikėm. O kodėl kažkokiai "I am I" reikia pateikti????? :-))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  39. LR Konstitucijoje nustatyta 109 str. 1 d., jog "teisingumą Lietuvos Respublikoje vykdo tik teismai".
    LR BK 6 str. įtvirtinta, jog "teisingumą vykdo tik teismas".

    Sunku suvokti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad rūpinatės mūsų problema. Mes tikrai suvokiame jog žurnalistai viešina aktualias problemas, policininkai gaudo nusikaltėlius, o teisingumą vykdo teismas ir žinoma teismas baudžia už vagystes. Mes tuo tikime, tikimės ir labai tuo džiaugiamės. O Jūs suvokiate mūsų minčių eigą? :)

      Panaikinti
    2. Aš, kaip išsilavinęs žmogus tikrai nesuprantu :D
      Tai, kas čia įvyko :D :D :D ?????

      Panaikinti
    3. Ir mes nesuprantame ką tamsta čia veikiate. Jūs čia atėjote papasakoti savo istoriją apie tai kaip jus apvogė, ar atėjote prisipažinti kad daugiau nebevogsite? Kuo mes galėtume padėti, pastovus ir išsilavinęs diskusijų dalyvi?

      Panaikinti
    4. Nesuprantate, nes išsilavinimo trūksta. Aš nesuprantu, nes per daug išsilavinimo turiu.
      Manęs niekas neapvogė ir aš nieko neapvogiau. Gaila, bet neturiu tokių buitinių istorijų gyvenimas iš kart praskaidrėtų. Čia vieša demokratiška erdvė, kurioje laisvai leidžiama pasisakyti nuomone, kuri nebūtinai turi sutapti su Jūsų ar kitų.
      O kuo galit padėti namų šeimininkės išsilavinusiam komentatoriui, tortą iškepti, valgyt padaryti, kokią intrigą iškelt???? Tai, kame čia problema, aš vis dar nesuprantu, kaip išsilavinęs žmogus.

      Panaikinti
  40. Tikrai galit neteikti, aš nesprendžiu buitinių problemų!!!

    AtsakytiPanaikinti
  41. AS noriu kreiptis i Jasus. Visai gedos nebeturite. ne tik kad pavogete modeliukus , bet dar lendate cia ,puolate ir purvais drabstotes.Niekas ant jusu nepyktu , jei savo sugalvotus modeliukus pardavinetumete, kad ir simtais . Nejau visai neturite sazines - prisidirbote , tai tylekite.
    Ir jau kokius teises mokslus baigete -turizmo vadyboje???
    Skaiciau apie jus Kretingos laikrastyje , tai be medienos ir langu verslo dar kazkokias karves auginote ? Ir jau ukininkais tapote.Tai kas jus ukininkai ar verslininkai ???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O jūs dėl to ramiai nemiegat, kuo svetimi užsiima? Nuo kada teisė patapo turizmo vadyba, praleidau kažką :8

      Panaikinti
  42. Įlindau į Etsy kivikio parduotuvę, kaip matau per savaitgalį kivikis pardavė pirmąsias dvi poras šliopkes.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tik 2? o tiek protingu marketingistu dirba, priskalambytas pilnas internetas, ilgai teks targavoti kol visus simtukus prakals, cia ne skalbimo milteliai :)
      o kaip daWandoje sekasi?

      Panaikinti
    2. Aha, nuo prisijungimo prie etsio tik 2, kuris naujokas taip sugeba??? O tiek pastangų dėta antireklamai, viešumui, print screen'ų rinkimui, tiek draugių įtraukta ir taip viskas eina šuniui ant uodegos. Ir dar kažkas perka, wow :D .

      Panaikinti
    3. :) gal patys sau ir perka :) kad turėtų pardavimų skaičių, turint omenį originalius kivikio marketingistų metodus - niekas nebenustebintų.
      Ką gi, I am I / Aš esu aš, dėkui už komentarus, manau jų užteko įvertinti Jūsų cinišką požiūrį :) prašytume toliau neteršti temos, negaiškite savo brangaus darbo laiko. Sėkmės

      Panaikinti
    4. Čia buvo "I am I / Aš esu aš" komentaras, bet mes jį pašalinome už temos teršimą.

      Panaikinti
  43. Na ir nieksai jus . Pardavete tai pardavete , tylekite taip prisidirbe , kam viska dar paastrinate .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia buvo "I am I / Aš esu aš" komentaras, bet mes ir vėl jį pašalinome už temos teršimą.

      Panaikinti
  44. Liudna, bet iš kitos pusės - kas tas kiviukas vienas prieš tiek palaikančių namų šeimininkių, nors ir be išsilavinimo :)

    AtsakytiPanaikinti
  45. Labiausia liudna del tikru amatininku ir ju tikros biografijos.
    Mes ir veliam tapkutes, tai is sios patirties neisivaizduoj, koks vyras galetu padovanoti tapkiu velimo versla zmonai :) nebent jei noretu, kad ji niekada is velimo kambario neiseitu (cia jei velia tokiais kiekiais). Na svarstau, ka reiskia padovanoti slepeciu velimo versla:
    1. Gal tai nupirkti vilnos, kilimeli, ikurti kriaukle ir paprasyti, kad draugai pirktu tapkes, nes man idomu kiek ji pajegtu nuvelti kokybisku tapkuciu pati, o jei maximaliai ir galetu, tai ar dar sauksta sriubos pakeltu po 1 men :)
    2. galetu geras vyras investuoti i vilna ir i busimus nuostuolius, kuriuos pradzioje patirtu zmona, kad tik atsiskleistu kurybinis jos pradas ir noras. (Kurio nepastebejau neminesiu kur :) )
    3. arba geras vyras verslininkas investuotu i "zmonos versla" ranku darbo tapkutes, tik idomu kuriu ranku ir keliu ranku gal visagaliu uz 1cnt dirbanciu broliu kinu, o jie tikrai moka gaminti greitai ir daug
    Dar pagalvojau, kad nuosirdumo “kurybinej” imonej, kur yra 4 modeliai truksta. Nesuprantu kokia ju tikra biografija jei zmogus turi viena varda, o prisitato kitu, klausiu ar tai ne melas vartotojui? o taip galima? Oi gi dar ne new york o gal zemaitija, o gal kinija from Lithuania ir kaip galima dirti ranku darba dviejuose pasaulio salyse is kart. Zodziu skaitant komentarus susidare nuomone, kuri gali but klaidinga, kad zmones, bet verslininkai, bet tikrai ne menininkai ir tikrai ne amatininkai, ir ne tie kurie megsta savo ranku darba.
    Noretusi, kad ranku darbas ir liktu ranku darbu, o menininkas ikveptu menininka

    AtsakytiPanaikinti
  46. nelabai paguos, bet geri dalykai kopijuojami..
    štai naujas startup'inis projektas Pinterest kiek priklonintas.. :(
    http://techcrunch.com/2011/12/07/pin-down-the-pinterest-clones/

    AtsakytiPanaikinti
  47. Inga, kuri laika stebiu sita istorija su kivikiu. Pirmas dalykas, kuri noriu pasakyti, tai kad jusu darbai yra unikalus ir niekam napavyks nukopijuoti jusu kurybingumo, estetikos pajucio, mokejimo derinti spalvas ir medziagas ir t.t. Jusu darbai turi savo pirkeja ir toks pirkejas tikrai nepirktu is kivikio.
    Antra, norejau paklausti apie situacija su etsy. Ar juos kontaktavot ir kokios reakcijos sulauket, nes matau, kad ten kivikis vis dar veikia.
    Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  48. jo o kaip su etsy?

    AtsakytiPanaikinti
  49. Sveika, Vaida :) Procesas vyksta, detalių čia neviešinsiu, aš matau kas skaito šitą tinklaraštį, kas lankosi kituose mano puslapiuose, ką tiksliai skaito ir turiu paskyti - tie patys vagys čia apsilanko labai dažnai :)
    p.s. Anonimiskų komentarų daugiau į eterį neleisiu.

    AtsakytiPanaikinti
  50. Siunčiamas atsakymas į Jūsų pateiktą klausimą.

    Pateiktas klausimas: Laba diena,
    noriu paklausti ar Inga Samušienė turi teisę naudoti ženklą "Lietuvos tautinis paveldas" prie savo
    gaminių bei internetinėje parduotuvėje?
    4 ir 5 nuotrauka
    www.etsy.com/listing/65495018/ecological-lithuanian-local-coarsewooled

    Atsakymas: Laba diena,
    Informuojame, kad p. Ingos Samušienės vilnos gaminiai (veltiniai, šliurės ir kt.), kurie pateikti internetinėje svetainėje http://www.etsy.com/listing/65495018/ecological-lithuanian-local-coarsewooled ar kitokie gaminiai, nėra sertifikuoti ir neturi teisės gaminių ženklinti ar kitokiais būdais naudoti tautinio paveldo produktų ženklą "Lietuvos tautinis paveldas". Vadovaujantis Tautinio paveldo produktų ženklų naudojimo tvarkos aprašu, patvirtintu žemės ūkio ministro 2008 m. gruodžio 17 d. įsakymu Nr. 3D-691 (Žin., 2008, Nr.146-5884) 9 ir 10 punktais draudžiama ženklinti tautinio paveldo produktų ženklais produktus ir kitus objektus, jeigu produktas nėra sertifikuotas ir pripažintas tautinio paveldo produktu teisės aktų nustatyta tvarka ir (arba) jei tai gali tiesiogiai ar netiesiogiai suklaidinti vartotoją. Fiziniai ir juridiniai asmenys, neteisėtai naudojantys Tautinio paveldo produktų ženklą, atsako teisės aktų nustatyta tvarka.

    Pagarbiai
    Violeta Dubnikienė

    Žemės ūkio ministerija
    Tautinio paveldo ir mokymo skyrius
    Vyriausioji specialistė

    (8 5) 2391267, kab. 619
    violeta.dubnikiene@zum.lt

    AtsakytiPanaikinti
  51. ot vagių įžulumas, ką?
    Ar Jūs tikrai galvojate, kad mane apšmeižus ir apjuodinus, pateisinsite savo vagyste?
    Vagys, kokį uždavėte klausimą, tokį atsakymą ir gavote. :) manau Jums tokio atsakymo labai reikėjo :)
    Bet avys turi paveldo statusą ir prie gaminių konkrečiai yra įrašas apie būtent apie ta. O vilną pirkau legaliai, oficialiai, turiu visus dokumentus ir na.. nereikia čia lia lia :)
    Neeikvokite savo laiko, vagys, ir negąsdinkite manęs, aš nebijau.
    o šiaip, kokia liūdna vagių dalia - slėptis iš pasalų anonimiškai knisti ir kenkti žmogui, kurį patys dar ir apvogė. Bet kas toliau? aš tai dirbu, kuriu, kasdien kažką naujo.. o Jūs? dairotės ką dar apvogti? Sukurti savo gi negalite.
    Gerb. kolegės -vėlėjos (tikrosios) analitikoje nustačiau vagių duomenis, kas turite į savo tinklalapius įjungę statistikas, parašykite man, pasakysiu ir jums skiriamuosius vagių požymius, galėsite analitikose pasekti. PVZ mano tinklaraštyje per vasario menesį vagys apsilankė -142 kartus, peržiūrėjos 468 įrašus, dažniausiai šitą įrašą :); tuo tarpu į mano Etsy parduotuvė vagys užėjo 102 kartus, peržiūrėjo 582 puslapius. Nebloga vasario mėnesio statistika, atrodo vagiukai ir toliau mokosi mintinai mano gyvenimą ir darbą.

    AtsakytiPanaikinti
  52. Laba diena, Inga
    Karts nuo karto užklystu į jūsų tinklaraštį pasigrožėti jūsų darbeliais. Man patys šilčiausi prisiminimai apie jus kaip menininkę ir žmogų, jūsų gražią šeimą ir nuoširdų svetingumą- ir čiobrelių arbatą, ir sulą... Jei dar pamenate, man vėlėte vestuvinę suknelę ir dovanojote nuostabius tapukus. Dabar su šia suknele pasipuošiu per savo sūnaus krikštynas. Kaip ir sakėte: viena suknia ir vestuvėms, ir krikštynoms, ir pagrabams :)
    Tai va, kadangi tapote gražia mūsų gyvenimo dalele, tiesiog labai labai labai norėtųsi, kad jums viskas kuo puikiausiai sektųsi. Žinoma, labai pikta, kad nukopijavo keletą tapukų modelių ir daro iš to masinę prekybą. Bet mano manymu, ne čia didžiausia vagystė. Nes jūs dar tiek daug gražių modelių esate sukūrę, o dar kiek sukursite. Svarbu teisiškai apsisaugoti, kad tai daugiau nepasikartotų ir tikiu, kad tai jums pavyks. Tačiau svarbiausia, kad neleistumėte iš jūsų pavogti to natūralaus nuoširdumo, draugiškumo, noro padėti veltinio mylėtojoms pačioms ką nors savo rankomis sukurti, kad ir toliau su atvira širdimi galėtumėte priimti atklystančius svečius, vaišinti juos žolelių arbata ir su įkvėpimu kurti ir dalintis veltinio grožiu. Va kur būtų didžiausia vagystė. Tada sakyčiau, kad kivikis apvogė ne tik jus, bet ir mus.
    Todėl linkiu į visus šiuos nemalonumus žiūrėti kuo dalykiškiau ir teisiškai- jie pavogė (faktas) ir jie atsakys (faktas), tik neįsileiskite viso to "brudo" į širdį, nors ir labai skaudu. O ir vagims turbūt jau dega uodega, kad visais būdais desperatiškai stengiasi įrodyti, kad nieko jie čia jau tokio blogo nepadarė. Jeigu jie jaustųsi tokie teisūs ir tokie "išsilavinę, mokslus pabaigę", tai ko landžioti po veltinį, čia, lrytą, supermamas ir bandyti įrodyti savo tiesą toms "paprastoms, neišsilavinusioms kaimo moterėlėms"? :) Tiesiog neriasi iš kailio, ieško visokio kompromato, ieško kitų pritarimo, gal jus nori pagąsdinti... Ir net youtube moko velti rožes ir tapkutes :) Atseit "pažiūrėkit, kokie mes čia geri".
    Tad, Inga, spjaukit į visus nemalonius komentarus, neleiskit jūsų skaudinti, nepamirškit, kad esat puiki meistė ir nuostabus žmogus, ir oriai paminkit savo skriaudėjus kaip kokią šnypšiančią ir besirangančią, bet nebegalinčią įgelti gyvatę.
    Sėkmės jums!

    AtsakytiPanaikinti
  53. Sveiki, esu Lidija (rašau kaip anonimas, nes nežinau kur čia tą vardą įrašyti). Pritariu Laimutia išdėstytoms mintims, spjaukit į visą tą bjaurastį, šituos viešinimus ir raganų medžioklę.. Apvogė, įskaudino - faktas.. bet jau gal užteks apie tą patį. Jūs gi kuriat grožį, kiek savo sielos ir meilės įdedat į darbus, o visos šios blogos mintys persiduoda į kūrinius.. Beje, jau pats vėlimas - yra kopijavimas! O kas vertina kokybę, tas atsirinks, kas žino Jus, nenubėgs kitur, visiems užteks vietos po saule. Atsitieskit ir sėkmės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  54. Užjaučiu dėl tokios šlykščios istorijos. Nepasiduokit ir ieškokite būdų, kaip teisiškai apsaugoti savo idėjas, nes brangiausia prekė šiais laikais yra būtent idėja...

    AtsakytiPanaikinti
  55. Lidija, tikrai nevyksta jokia raganų medžioklė, turiu ką veikti ūkyje, su vaikais, ir dar vėlimas kas diena. Bet į oficialų skundą valstybinei instancijai atsakyti aš privalau :).
    Mano darbuose atspindi mano kasdienės mintys, tai jau tikrai, jų būna blogų, būna gerų, ko tikrai nemėgstu tai dirbtinai rožinio, šilto ir pūkuoto..
    O vėlimas :) tai tikrai nėra kopijavimas.Tai yra pati seniausia tekstilės rūšis, ja gali užsiimti visi, visur ir visada. Taip pat kaip ir audimu, mezgimu ir siuvimu, bei siuvinėjimu. Nei vėlimo, nei audimo ir pan.. patentuoti kaip technologijos negalima ir jei aš (jūs, jie, jos) veliame tai nereiškia, kad mes :) kopijuojame senovės skitus, o jie (senovės skitai) kopijavo..nežinau.. na sakykime nuo pirmųjų kažkada kažkur pradėjusių velti žmonių. Nereikia painioti technologijos ir su ta technologija dirbančio amatininko (menininko ar dar kažkaip) autorinių teisių pažeidimo. Tai yra, kilimus galime austi visi, bet konkretaus audėjo sukurto kilimo negalima tiražuoti be autoriaus sutikimo.. arba.. dainuoti galime visi, bet perdainuoti jau sukurtą dainą galima tik su autoriaus leidimu.

    AtsakytiPanaikinti
  56. Miela Inga , jau keleri metai geriuosi Jusu darbais , tik internete , deja .Labai grazu ,"dusia", kuria idedate i kiekviena kurini , pulsuoja meile ir siluma , labai jautru .As pati veliu sesti metai , pradejau nuo "nulio", o pradejus - skaiciau straipsnius, knygas,narsiau internete ir bandziau viska(arba beveik viska )- vilnas, technikas ir technologijas , ir , aisku, prigaminau daiktu , kuriu pilna veleju puslapiuose: saliu, apavo, rankiniu , drabuziu , kepuriu ir pan.Didziaja dali pardaviau .Neturiu internetinio puslapio del tos pacios priezasties - nenoriu , kad mane plagijuotu. Vaiksciodama po interneta ,tiesiog mokiausi amato ir nedariau dublikatu - fanaberija neleidzia. Labai Jus suprantu, turetu butu velniskai skaudu buti apvogtai tokiu budu , bet velgi :VISI , RODANTYS SAVO KURYBA VIESOJE ERDVEJE IR NEAPDRAUDE TO TEISISKAI IS PRADZIU,rizikuoja ir turetu ta rizika ir jos pasekmes suprasti. Tas pats ir mugese,parodose.Paguoda-labai sunku(daznai neimanoma) nuplagijuoti dvasinga, kurybini darba , arba- as dirbu taip gerai , kad ir kiti kartoja mano ideja.Menka paguoda, ar ne ?Noriu palinketi Jums neeikvoti jegu ir sveikatos siuo atveju , juk Jums nebutina irodyti , kad brudas yra slykstus ? Skirkit savo dienas , meile , jegas mylimam darbui .O pabaigai idedu viena adresa , gal dar nematete.Sekmes Jums , mole.dk



    http://woolings.com/ru/produktsiya

    AtsakytiPanaikinti
  57. Brangioji Mole, visu pirma, nuosirdziai dekui uz nuoroda :)Puikus suvarstomi veltinio batukai gaminami masiskai, visi tai daryti gali, jei uztenka galvoje koses susigalvoti, kaip tai padaryti saviskai.
    Taip pat gali velti salius, apava (suvarstoma ar nesuvarstoma) ir kepures, nors saliu apavo ir kepuriu pilna pas visus kitus. Negalima velti lygiai tokio pat salio ar apavo jeigu gaminys yra tikrai autorinis ir gaminio autorius tam priestarauja.
    o taipogi nesmagu sedeti uzsidarius uz isivaizduojamos tvoros ir saugotis visko. Tam ir yra autoriu teises, kad autoriai galetu ramiai dirbti, o vagys butu baudziami. . Internete turetu buti tvarka, kaip ir visur kitur. O kai kurios muges ir parodos yra pasirasiusios net specialius susitarimus ir yra daugmaz saugios.
    Pamenat laikus kai LT vogdavo automobilius ir kaip mes juos saugodavom, grandinemis, spygliais, slapukais, naujesniu automobiliu savininkai neretai ir naktimis karts nuo karto patikrindavo ar dar nepavoge. Ir mums ta situacija atrode daugmaz normali, automobiliu vagys jautesi ereliais, o visuomene ibauginta. Kai apvogdavo automobili - dazniausiai likdavai pats kaltas, mat iseidamas pamirsai issinest "maga" su visais "pricindalais" arba pastatei auto tokioj vietoj kur "visada vagia".. Bet dabar situacija yra kitokia, ir mums net sunku suvokt, kaip anoji situacija galejo atrodyt normali.
    As nuosirdziai noreciau, kad autoriu teises klausimai issisprestu kuo greiciau, kad autoriai nebebijotu rodyti savo kurybos, o visuomene butu tolerantiskesne kalbantiems apie nesmagius dalykus. As suprantu kad sypsena yra maloniau uz problemas. Problemos nedings, jei visi uzsimerksime ir maloniai sypsosimes. Juolab tada ir sypsenu nebematysime.

    AtsakytiPanaikinti
  58. OMG, kas čia dedasi. Tik dabar išryškinau, kad Inga iš Mažeikių ir pas mane su seserimi kursuose buvo. Gal dar ir telefoną jos turiu išsisaugojusi, nes skambino dar po kursų ne vieną kartą įkyriai kamantinėdama tam tikrus dalykus. Paskutinį kartą, kai atsisakiau pasakyti iš kur perku vilną, didžiai pasipiktino ir atsakė, tai man Samusiene pasakys... O aš matyt pasirodžiau ne tokia verta kopijavimo kaip Inga.
    Stiprybės Jūsų šeimynai!

    AtsakytiPanaikinti
  59. Sveika Žavinta, na taip, susiplanavo, pasiruošė, apsilankė , apžiūrėjo, apsiuostė ir pradėjo "bizniuką" :) įkyri moterėlė , gražią man pasakėlę pasekė, kad reikia šlepečių vestuvėms, gi kaip suprantau samdoma piršliene į vestuves eidavo, o sesė vis skiedė, kaip jai labai reikia kedų būtinai būtinai , mat eis į sporto klubą :) Reikia pasakyti, kad skiedė neužsikrsdamos ir neraudonuodamos.
    Merginos, jei į kursus prašysis Inga Jasienė iš Mažeikių - ATSARGIAI! Jūsų gaminiai gali būti nukopijuoti ir pradėti gaminti urmu, šitie vagiukai gali pasisavinti ir Jūsų biografiją ir dar keletą skundų Jūsų atžvilgiu parašyti.

    AtsakytiPanaikinti