2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Kada paskutinį kartą matėte briedžius gamtoje?.... ir kiek jų matėte?...

Vakar aš mačiau šešis briedžius netoli mūsų namo, maksimum iki jų buvo 100 metrų, o gal ir mažiau..
Žinoma, pamačiau ne aš (man turbūt reikėtų einant atsitenkt į briedį, kad aš jį pastebėčiau), pamatė  juos sūnus, pradžioje vieną, tada  antrą, tada atšuoliavo dar du ir dar du... nuotaiką sugadino tik tai, kad paskutinis briedis, matyt, smarkiai susižeidęs ar sužeistas, jis sunkiai vilko užpakalinę koją iš visų jėgų stengdamasis neatsilikti nuo grupės.
Iki šiol buvau mačiusi vienoje krūvoje lyg keturis... prieš porą metų, kai dar čia negyvenome, toje vietoje kur ateityje ruošiamės statyti namą ganėsi sau ramiausiai 4 gražuoliai :)

4 komentarai:

  1. O kur vaizdai? Negi po ranka nebuvo fotoaparato? Tai kas gi dabar patikės?
    O jei rimtai-tai įspūdis turbūt neapsakomas...aš tikriausiai nė vieno briedžio laukinio nesu mačius...na,daugių daugiausiai-vieną...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oho, vau, super :O

    Aš daugiausia esu mačiusi tris briedžius... atstumas... manau kokių 50 m
    Važiavau jau vėlai naktį namo (lėtai), o ant kelio iš krūmais apaugusio griovio, vienas po kito, sau ramiausiai išėjo briedžiai. Lėtai sustojau. Pastovėjo, pasižiūrėjo ir nukeliavo kur jiems reikia :D O aš galėjau labai gerai apžiūrėti.
    Turiu susidariusi sąrašą gyvūnų, kurie gyvena mūsų apylinkėse, tai iš to sąrašo betrūksta šerno ir busiu jau visus mačiusi :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. As prie koki 15-17 metu maciau tris briedzius. tiksliau briede su dviem briedziukais. Jie isniro is zoles mano panosej. Nu ar labai grazus jie is taip arti as nepasakysiu, nes mano kelnes buvo pilnos baimes tiksliau siaubo - man dede medziotojas ne karta sake,ka reiskia sutikti laukini zveri su vaikais. Laime,kad viskas baigesi gerai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. :) Renata, man panasiai buvo vaikystej, tik ne su mama - briede o su diiiideliu briedinu, gulejome su mama Smiltyneje pliaze, staiga visi nutilo, net nejauku pasidare, mama apsizvalge, ogi visa salia musu diiiidelis briedis stovi, o siaubas, kaip bijojome.
    Aa Aurelija, pas mus koks tai briedziu krastas :)
    Ieva, spejau paciupt fotika, ale temo ir be statyvo deja deja nieko neisejo..

    AtsakytiPanaikinti