2009 m. liepos 31 d., penktadienis

Skudų veislės avytės jau mūsų tvartelyje

Jei mano klasiokai šitai sužinotu, jie nukristų iš juoko... bet taip, tikrai, tvartelyje stovi 3 vakar nupirktos avytės skudės (škudės, skudų, skuddu..niekaip nesusitariame dėl pavadinimo).

Jei kas būtų pamatęs, kaip mes jas vakar vaikėme... penki pradedantys kaimiečiai eks miesčionys ir viena dama vokietė.. ir kodėl mes važiuodami pirkti (gaudyti) avių taip gerai apsirengėme? kas mus supaisys..
oi mes jas vaikėme vaikėme, o jos bėgo, šuoliavo, šokinėjo, aš taip nemėgstu bėgioti ir šokinėti, bet patikėkite, bėgau, šuoliavau ir šokinėjau ir aš, griuvau, skaudžiai, kojos nykštys tik trakšt, bet vis tiek bėgau, vaikiau... po nežinau kiek valandų vaikymo, mums pavyko jas suginti į tvartelį, o ten jau viskas paprasta :)
Taigi, kam man avys ir kodėl Skudų veislės?
Avys mums vietoj žoliapjovės, gi aplink namus ~20 ha... avys mums dėl mėsos, mat šitos veislės avyčių mėsa skani, be lajaus, gal kažkam tai ir žiauru, bet aš auginu 2 vaikus ir patikėkit, pirktinė kiauliena ir per 21 d. užaugintu vištų mėsa manęs visai nežavi... Ir žinoma, žinoma, avys man dėl vilnos, mat vokiečiai tvirtina, kad jų vilna geresnė nei merinosų (hmmm, kažkaip aš abejoju) ir velia velia velia iš jų vilnos. Na ir šiek tiek patriotiškumo čia yra, mat vokiečiai tvirtina, kad šita veislė kilusi iš Lietuvos (įsivaizduojat?), deja pas mus Antro Pasaulinio Karo metais išnykusi/išnaikinta.
Žinoma, aš nesusilaikiau, nukirpau kelias vilnos garbanėles ir žinoma, aš jas pabandžiau įvelti :) rezultatas man visai patinka (apatinės foto).







6 komentarai:

  1. :D išaušo graži diena. jūs dabar kaip kokios gyvosios tradicijos atstovai, su amatais, su avimis senai užmirštomis :) jūs kaip gyvas filmas. rimtai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokios jos gražios... Nepaprastai:)
    O apie kiek mikronų jų vilna?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sainara, nu jo, Kusturicos filmo balaganas, ane? Jaučiu kaimynams panašiai ir atrodome kai važinejame su tuo savo mini traktoriuku, o priekaboje as, vezimas, suo, kates, vaikai ir taip ratais ratais aplink 20 ha... arba kai anksti ryte ar nakti sveciai sumasto dudmaisiu i laukus, miskus, pievas pagroti... arba as lietui lyjant pradarau visus langus ir kokia klasikine muzika visu garsu i aplytus laukus istransliuoju :))) oi oi
    Agnuze nezinau, kiek mikronu, va cia rasi siek tiek info http://www.skudde.puslapiai.lt/index-1.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip jums smagu. Visiems kartu. pagaunu save pavyduliaujant...

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai ania :D net sapnavau tave su visom tom avim. :D patikėk, juokiuosi dabar balsu. va ką čia trumpai surašei, tai beveik geriausias scenarijus kokiam muzikiniam klipui tai mažiausiai. tik muzikos žanro nenoriu įvardinti, kad neuždėčiau kokio štampo :) aš ne režisierėm bet va su fantazija tai pas mane viskas tvarkoj, ypač kai reikia kokį balaganą įsivaizduot. o tu čia dar viską aprašei. mėgaukitės :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. o mano sapnai buna spalvoti ir keliu seriju, baigiasi viena serija, titrai, tada kita serija..

    AtsakytiPanaikinti